0

Cât cheltuim de sărbători?

Posted by Javra on December 28, 2016 in Articole |

Conform datelor unui studiu în mediul urban, orășenii au alocat, în acest an, un buget total de sărbători, Crăciun și Revelion, de cca 1.590 lei. Astfel, peste 50% dintre aceștia vor cheltui sume între 1.000 și 3.000 lei pentru Crăciun și Revelion, în timp ce o treime dintre orășeni vor cheltui mai puțin de 1.000 de lei.

Românii vor cheltui de sărbători, în medie, pentru produsele nealimentare (îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetice etc.) 402 lei, iar pentru produsele alimentare, 617 lei.

512 lei e bugetul mediu alocat de locuitorii marilor orașe pentru cadourile oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar pentru ieșirile la restaurant sau în oraș de Crăciun și de Revelion vor cheltui 306 lei. Pentru excursii și călătorii, bugetul mediu alocat de aceștia e de 883 lei. În orașele mari, cei care vor merge în excursii sau călătorii, vor cheltui mai puțin decât în anii trecuți (1.008 lei, în 2015, și 1.149 lei, în 2014).

Orășenii sunt mai darnici cu cadourile, decât în anii precedenți, dorind să cheltuiască o sumă medie de 513 lei. Preferințele lor sunt dulciurile (peste 55% dintre orășeni), articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte (54,7% dintre ei intenționând să le ofere cadou). Parfumurile și cosmeticele sunt pe locul 3 în topul preferințelor în materie de cadouri (54,3%). Desigur, și jucăriile sunt în topul cadourilor.

Anul acesta, sub 40% dintre orășeni au cumpărat brad natural de Crăciun. Peste 50% dețin un brad artificial, în timp ce aproape 5% nu vor avea un brad împodobit anul acesta (mai ales persoanele în vârstă). De Revelion, majoritatea orășenilor au optat să petreacă în țară (81,5%).

În acest context, e de subliniat faptul că unul din cinci români a acumulat anul trecut datorii în urma cheltuielilor făcute de sărbătorile de iarnă. De altfel, unul din doi chiar se simte obligat să cheltuie bani pentru astfel de ocazii. Se pare că ne e greu să ne învățăm minte…

Au fost intervievate 800 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Sursa: aici

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2017 Javra All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.