1

Cel mai greu e să-ți învingi frica de dentist

Posted by Javra on February 21, 2016 in Articole |

Cu ce te poate determina o clinică de stomatologie să-i calci pragul? Convingându-te că niciuna dintre proceduri nu implică dureri pentru pacient, având o atmosferă relaxantă, cu personal politicos și prietenos, prețuri mici, medici foarte bine pregătiți profesional și răbdători, având posibilitatea de a-ți rezolva orice problemă legată de dantură. Cel mai greu e să-ți învingi frica de dentist.

Dacă mi-aș putea învinge teama și aș avea parte de condițiile amintite mai sus, aș veni de la mare depărtare la clinica stomatologică, iar dacă aceasta se află chiar în București, orașul în care locuiesc, cu atât mai bine. Înlăturarea temerilor e problema fiecăruia dintre noi, pacienții. Desigur, stomatologii fac tot ce le stă în putință să ne convingă că nu ne va durea deloc, dar în cele din urmă, trebuie să ne convingem singuri.

La orice stomatolog m–am dus, întotdeauna m-a îngrozit zgomotul făcut de funcționarea frezei. Mi-a plăcut felul în care a exploatat caricatural un producător de televiziune teama irațională de dentist. Era prezentată sala de așteptare dintr-o clinică stomatologică. Pacienții erau îngrijorați. Stresul lor creștea și mai mult, când auzeau zgomotul făcut de freză și strigătul de durere al pacientului. Cei din sala de așteptare își dădeau coate, câte unul brava, încercând să zâmbească (precis era însoțitorul unui pacient), altul parcă simțea durerea celui de pe scaunul de stomatologie și se schimonosea, atcineva se ridica și pleca în grabă.

Mai apărea în cadru o asistentă grăbită, care se întorcea din oficiu cu un fierăstrău de tâmplărie și un ciocan de cizmărie, cu care reintra în cabinetul dentistului, după care se auzea zgomotul făcut de fierăstrău, însoțit de gemetele înfiorătoare ale pacientului nevăzut, întrerupt când și când de lovituri de ciocan. Agitația din sala de așteptare creștea.

Apoi ieșea din nou asistenta, cu halatul alb pătat de sânge. Reapărea cu un clește de scos cuie și intra din nou în cabinet. După care se așternea tăcerea. Cei ce așteptau să le vină rândul ciuleau urechile. În fine, se auzea un strigăt neomenesc, urmat de sirena unei ambulanțe.

Telespectatorii se tăvăleau de râs văzând cum se golește sala de așteptare și, la sfârșit, era un prim-plan cu ușa cabinetului, care se deschide cu violență și apare stomatologul, având halatul plin de sânge, ca un măcelar zelos, care răcnește: “Următorul!”, dar sala era goală…

Sigur, când ești la dentist, astfel de faze ți se par firești, așteptările tale fiind împlinite. Ei bine, nu, nicăieri nu se întâmplă așa ceva! Într-o clinică dentară domnește liniștea și cei ce își așteaptă rândul par relaxați, chiar dacă urmează să li se facă o extracție sau un implant dentar.

Deși aici lucrează unii dintre cei mai buni stomatologi din țară, prețurile practicate sunt mai mici decât în alte părți. De exemplu, o coroană dentară din zirconiu costă doar 950 lei (preț redus de la 1500 lei), iar în întreaga lună februarie, un aparat dentar fix costă pentru fiecare acardă 1700 lei. Țin foarte mult la estetica dentară, fiindcă la serviciu interacționez foarte adesea cu alți oameni. Astfel, eu am plătit doar 100 de lei pentru detartraj + periaj profesional pentru ambele arcade.

Asta înseamnă competență maximă la prețuri minime. Aici pot veni să-și îngrijească dantura toți membrii unei familii, de la bunici la nepoți. Dacă veți beneficia de serviciile stomatologilor de aici, veți înțelege de ce vedeți pacienți ieșind zâmbind din cabinet, indiferent de tratamentul dentar de care au avut nevoie.

Aici se lucrează numai cu dispozitive dentare eficiente, economice și rezistente, iar aparatura este de ultimă oră. Și încă un lucru foarte important: tratamentul dentar poate fi uneori costisitor, iar cei de la unele clinici dentare vin în întâmpinarea dorințelor pacienților, facilitându-le plata serviciilor în până la 12 rate lunare fără dobândă.

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2017 Javra All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.