Despre

127

Vă salut pe toţi cei care aţi ajuns, întâmplător sau nu, să citiţi aceste rânduri.

Ziua mea de naştere e sărbătorită de toţi americanii oneşti. V-aţi prins că-i 4 iulie. Acest eveniment s-a întâmplat într-o maternitate din Bucureşti, când maică-mii nu-i era tocmai bine. V-am spus când şi unde am venit pe lume. În ce scop? Nu ştiu să vă răspund, m-aţi prins nepregătit. Poate, o să aflu cândva.

Am făcut o grămadă de sporturi, dar n-am fost un vârf în niciunul dintre ele. După ce-am făcut ceva inginerie şi proiectare, m-am apucat de jurnalistică. Am învăţat meserie în redacţia unei publicaţii de succes, de la cum se redactează o ştire, un articol, un interviu etc., până la facerea unui ziar. Pe atunci, se spunea că presa este câinele de pază al democraţiei.

De aici şi numele acestui blog. De ce javra şi nu dulăul, de exemplu? Fiindcă ziaristul de azi nu mai are libertatea de altădată. El se autocenzurează, chiar şi fără să-i ceară nimeni explicit acest lucru, fiindcă patronul trustului de presă la care lucrează jurnalistul respectiv este om politic, deci are diverse interese, care pot fi lezate de dezvăluirile vreunui presar nebunatic. Din câine de pază, ziaristul a ajuns o biată javra. Mai apoi m-am apucat de făcut cărţi, mai ales beletristică.

Sunt apolitic, dar particip la vot, dacă n-am altceva mai bun de făcut. M-am lămurit asupra unui lucru: indiferent cu cine votez, mai târziu îmi va părea rău. Şi, nota bene, de fiecare dată au fost aleşi cei pentru care am votat. Şi dacă nu votam, ulterior regretam.

De ce scriu? Fiindcă aşa am fost învăţat şi, dacă n-aş face-o, mi-ar lipsi. Sunt relativ habarnist în ce priveşte administrarea unui blog, dar toate se învaţă. Cu ajutorul vostru, prietenii mei din blogosferă. Dacă eu vă pot ajuta cu ceva, trebuie doar să-mi spuneţi.

127 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2017 Javra All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.