0

Orice om trebuie să aibă grijă de un suflet

Posted by Javra on December 20, 2016 in Concurs |

O mătușă de-a mea a avut drept animal de companie un pisoi negru, pe nume Mișu. Eram copil și am întrebat-o de ce are o pisică, și nu un câine. Prefera pisicile, pentru că fac mai puțină gălăgie decât cățeii. „Îl am pe Mișu, fiindcă orice om trebuie să aibă grijă de un suflet”, mi-a explicat ea. De atunci mi-a rămas în minte că va trebui ca și eu să fac același lucru.

Devenind adult, aveam familia mea, inclusiv un copil, așa că era timpul să am și eu grijă de un suflet. Așa a apărut în apartamentul meu o maidaneză roșcată, respectuoasă. Un an mai târziu, veneam de la serviciu și scurtam drumul printr-un parc. Am văzut terifiat că 4 puștani de 15-16 ani își pasau unul altuia, cu piciorul, un pui de pisică, pe jumătate mort de durere și de spaimă.

I-am alungat și am curmat supliciul bietului animal, luându-l în brațe. Imediat a început să toarcă. Doctorul veterinar la care l-am dus mi-a spus că e un pisoi și că va rămâne toată viața beteag de o lăbuță din față. L-am luat acasă și, într-adevăr, a crescut mult, dar lăbuța nu i s-a mai dezvoltat.

Au trecut ani de atunci și accesul la informație mă ajută foarte mult în relația pe care o am cu pisicile mele. Acum le înțeleg mai bine și le pot asigura o hrană diversificată și să le îngrijesc mai bine, reușind să compar ofertele de pe piața internă și internațională, dar și ultimele inovații în domeniu.

Cel mai important lucru în relația cu pisicile mele este înțelegerea reciprocă. Am căutat amănunte despre hrana pisicilor și îngrijirea lor. Așa am aflat de site-ul www.cattitude.ro al magazinului online premium de accesorii și mâncare pentru animalele de companie, de la care și comand tot ce am nevoie pentru feinele mele. Magazinul e susținut de www.creative-wings.ro, care construiește branduri și website-uri.

De altfel, Cattitude Brands a fost creat din dorința de a determina cât mai multe persoane să îmbunătățească relația cu animalele de care au grijă, să învețe să devină mai responsabile în alegerile făcute pentru acestea și să înțeleagă că produsele de calitate pe care le oferă cresc mai ales calitatea vieții și bunăstarea animalelor de companie.

În locația Cattitude Brands există un portofoliu foarte diversificat de produse de la furnizori cu renume. Acesoriile reprezintă branduri internaționale de cea mai bună calitate, din SUA (Planet Dog, Ruffwear, Kurgo), Australia (Ezy Dog, Red Dingo), Marea Brtitanie (Hiro & Wolf), Germania (Max & Molly) etc., aici găsindu-se lese de alergat, coșuri transport pentru biciclete, haine impermeabile, saci de dormit, hamuri, zgărzi durabile și confortabile, jucării variate și o mulțime de cadouri pentru necuvântătoare. Cattitude Brands e importator direct al acestor produse în România, pentru unele branduri are exclusivitate, și de aceea reușește să mențină prețurile scăzute.

De curând, în aceeași locație din București a fost deschis și un pet spa modern. Meniul de tratamente spa cu produse ecologice, facilitățile adaptate stilului de viață modern, dar și iubirea şi îndemânarea echipei, promit animalelor de companie o experienţă unică la Cattitude PetSpa. Aici, animalele de companie beneficiază de spălat, uscat, periat, tuns, coafat, tăiat unghii, îngrijire pernuţe, curăţat ochi și urechi, parfumat, masaj relaxare ș.a.

În ultima vreme, am aflat multe lucruri despre pisici. Acestea au capacităţi de vindecare uimitoare. E de ajuns să ne mângâiem pisica, pentru a ni se regla tensiunea arterială şi ritmul cardiac. Persoanele care au în grijă animale de casă au mai multe şanse de supraviețuire în urma unui atac de cord.

Seismologii afirmă că pisicile presimt cutremurele cu două zile înainte de a fi detectate de seismografele moderne. Pescarii le supraveghează pentru a afla schimbările vremii: dacă pisica îşi duce labele în spatele urechilor atunci când se spală, înseamnă că va ploua peste puţin timp, iar dacă îşi curăţă nasul, va bate vântul.

Pisicile dorm cam 85% din viaţă. Feromonii sunt proprii fiecăreia în parte, aşa cum noi avem amprente unice. Felinele se folosesc de miros pentru a comunica. Ele se freacă de noi şi de lucruri tocmai pentru a împrăştia feromoni. Glandele de pe suprafața corpului lor îşi lasă semnătura personală, aşa cum câinii se folosesc în acelaşi scop de urină, pentru a-şi marca teritoriul.

Ele lasă „mesaje” pentru celelalte pisici cu privire la identitatea, teritoriul lor, ba chiar şi dacă sunt în călduri. Interesant e și faptul că femelele sunt dreptace, iar motanii, stângaci. De asemenea, pisicile nu văd prea bine de foarte aproape, în schimb observă cu mare acuratețe tot ce se petrece la mai mult de 30 cm de ele.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2017 Javra All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.