3

Vorbe de spirit despre dans

Posted by Javra on March 11, 2016 in Articole |

Tea+Beyond+TGIF+Funny+dancer+Michael+PhelpsDin când în când vă prezint lumea şi diversele ei aspecte în viziunea oamenilor de spirit, care au formulat motto-uri, cugetări, butade, aforisme şi vorbe de duh despre diverse subiecte inspirate din viaţa cotidiană. Au devenit deja citate celebre, maxime şi aforisme. Nu uit nici de proverbe, zicători şi nici chiar de epigrame. Astăzi vă arăt câteva vorbe de spirit despre dans.

Dansul este o exprimare verticală a unei dorinţe orizontale. (George Bernard Shaw)

Liber e omul ce poate dansa în lanţuri. (Friedrich Nietzsche)

Dansul este un poem în care fiecare mişcare este un cuvânt. (Mata Hari)

Dansează ca şi cum nu te-ar vedea nimeni; iubeşte ca şi cum nu ai fi fost niciodată rănit; cântă ca şi cum nu te-ar auzi nimeni; trăieşte ca şi cum ai fi singurul om de pe pământ. (Mark Twain)

Dansul este poezie tăcută. (Simonide din Keos)

Cine e capabil să simtă ştie că e capabil să se bucure de plăcere chiar şi înainte de a-l atinge pe celălalt. Cuvintele, privirile, toate acestea ţin de secretul dansului… Cea mai mare plăcere nu e sexul, este pasiunea cu care este practicat. Când această pasiune este intensă, sexul intervine ca să desăvârşească dansul, dar el nu este niciodată punctul principal. (Paulo Coelho)

Dansul este un antrenament minunat pentru femei; este cel mai bun mod de a învăța să-și dea seama ce va face un bărbat, înainte de a o face. (Christopher Morley)

Sânii femeii – Unii-s două balerine/ Ce dansează ne’ncetat,/ Alţii-s două aspirine/ Pe o masă de călcat. (George Budoi)

În dans contează pasiunea, nu tehnica! Exact invers decât la sex… (Anonim)

Mireasa zice că duşumeaua e cu gropi când nu poate dansa. (Proverb armenesc)

Să citim şi să dansăm; aceste două distracţii nu vor face niciodată rău lumii. (Voltaire)

În timp ce dansez nu pot să judec, nu pot să urăsc, nu pot să mă separ de viață. Pot să fiu doar fericit și împlinit. De aceea dansez. (Hans Bos)

Eu nu încerc să dansez mai bine decât oricare altul. Încerc doar să dansez mai bine decât mine însumi. (Mihail Barîșnikov)

Dansul este muzica mişcării. (Costel Zăgan)

Dansul este puţină nebunie care ne face tuturor mult bine. (Edward Demby)

Când accepţi să dansezi cu diavolul, nu diavolul s-a schimbat, ci el te-a schimbat pe tine. (Nicolas Cage)

Dragostea e bucurie, de la un capăt la altul. Eu nu pot să fac dragoste atunci când am sufletul mâhnit, e ca şi cum aş dansa la o înmormântare. (Corneliu Vadim Tudor)

Dacă Dumnezeu ar fi lăsat doar dansul pe pământ, probabil că astăzi am fi avut cu toţii aripi. (Octav Bibere)

Nimic nu mă face mai fericită decât dansul. El mă transformă. E singurul moment în care las ceea ce este în mine să iasă și mă simt completă, senzuală, sexy și vie. (Sandra Bullock)

Dacă există vreo formă muzicală care să fie expresia directă a senzualităţii, aceasta este valsul vienez… Valsul a fost dansul noii perioade romantice de după războaiele lui Napoleon, şi contemporanii primelor valsuri au fost şocaţi de erotismul acestui dans, în care o femeie îşi îmbrăţişează partenerul, îşi închide ochii într-un vis fericit şi pluteşte de parcă lumea ar fi dispărut. Melodia noilor valsuri emană dor, dorinţă şi tandreţe. (Max Graf)

Căsătoria, familia, toate relaţiile sunt mai mult un proces de învăţare a dansului decât de găsirea dansatorului cel mai bun. (Paul Pearsall)

În artă, ori valsezi, ori falsezi. (Vasile Ghica)

Dansul este cea mai elevată, cea mai emoţionantă, cea mai frumoasă dintre arte, pentru că nu este doar translatare sau abstractizare din viaţă; este chiar viaţă. (Havelock Ellis)

Baletul este arta educată a corpului omenesc, de a se mişca sublim! (Valeria Mahok)

Mai degrabă învăţ de la o pasăre cum se cântă, decât să învăţ zece mii de stele cum nu se dansează. (E.E. Cummings)

Fotbalul nu este un sport de contact, este un sport de ciocnire – dansul este un sport de contact. (Vince Lombardi)

Oamenii de artă, a căror sensibilitate răsare din inimă – pictorii, poeţii, muzicienii, dansatorii, actorii – sunt cei iraţionali. Ei sunt creatori de mari frumuseţi, dar total neadecvaţi într-o societate rânduită de cap. Societatea îi consideră pe artişti aproape nişte paria, puţin nebuni, un gen de oameni săriţi de pe fix. Nimeni nu vrea ca odrasla lui să se facă muzician, sau pictor, sau dansator… Pictura, poezia, dansul sunt periculoase, riscante, pentru că cel care le practică ar putea sfârşi ca cerşetor pe stradă, cântând la flaut. (Osho)

Ai nevoie de haos în suflet pentru a deveni o stea a dansului. (Friedrich Nietzsche)

Râsul este sunetul sufletului care dansează. Sufletul meu probabil arată ca Fred Astaire. (Jarod Kintz)

Iubirea nu înseamnă să-ţi laşi sufletul să fie un teren de joacă pentru nebuni, ci un ring de dans unde nu ai voie să te opreşti, unde trebuie să rezişti până la capăt, indiferent de muzica pe care o auzi, indiferent că-ţi place sau că nu-ţi place, că ai obosit, că-ţi este frică… În infinit nu există popas. Dacă ai obosit, îţi tragi răsuflarea din mers. (Chris Simion)

A învăța să mergi te eliberează. A învăța să dansezi însă, îți dă cea mai mare libertate: de a exprima cine ești cu întregul tău corp. (Rabindranath Tagore)

Totul în univers are ritm. Totul dansează. (Maya Angelou)funny-dancing-cats

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2012-2017 Javra All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.